Szembenézés

Aki most mindenért a 6párti elit által szervezett és ellenőrzött előválasztásnak nevezett cirkusz győztesét, Márki-Zay Péter közös miniszterelnök jelöltet teszi felelőssé, az felmentést ad annak a hat pártnak, amelyik a negyedik kétharmados vereségét szenvedi el külön-külön, koordinálva, vagy minden elvi különbséget félredobva együtt!

Emlékeztetnék mindenkit, hogy a Normális Magyarországért Mozgalom már 2020-ban azt mondta, hogy akár előválasztáson (A NORMA Javaslata az előválasztásra), de a 106 jelöltet már 2021-re még kell nevezni, hogy be tudjanak helyben ágyazódni. Már tavaly februárban azt is javasolta, hogy:

a tervezett előválasztást minél hamarabb le kell bonyolítani, oda mindenkit oda kell engedni és több X-es szavazással dönteni kell a 106 egyéni közös jelöltről, valamint a pártok (listák) támogatottságáról is!

Helyette csak az vehetett részt, akit a 6 párt engedett, listáról nem szavaztak és paktumokat kötve eleve kijelölték a leendő közös jelölteket. Ennek ellenére az MMM támogatásával MZP megnyerte azt az előválasztást, aminek semmi értelme nem volt, hiszen a miniszterelnök személyéről az új parlament dönt!

Majd több mint 3 hónapig a régi kádereknek biztos befutó helyeket biztosító lista összeállítása volt a 6párti elit fő tevékenysége, miközben régen ott kellett volna lenniük minden “kilométerkőnél”!
Mindezek után, az egyéni körzetekben sorra buktak el a sokat dolgozó, de helyi ismertségnek és nagyobb társadalmi támogatottságnak nem örvendő, és mutyi sokaságával odakerült jelöltek, ami el is döntötte a választási eredményt, ahogyan azt megjósoltuk!

Mit tett ekkor a 6párti elit? Karácsony Gergely és Donáth Anna (Párbeszéd, Momentum) kivételével magára hagyta a közös miniszterelnök jelöltet! Sőt azonnali hatállyal bűnbaknak nevezte meg annak a két pártnak a vezetője, amely elvtelen paktumot kötött, és saját hibájának csupán annyit állít azóta is, hogy sajnos nem akadályozta meg, hogy “civilek” induljanak az előválasztáson!

Mi ez, ha nem égbekiáltó szégyen?

Mi ez, ha nem cinikus viselkedés?

A 6 milliós ellátmány mellett parizert evő, és a baloldali “kisemberek” szavazataira hajtó jobbikos vezető ugyanis néhány éve szintén civil volt!

Ugyanis politikusnak szerencsére még Magyarországon sem születnek, hanem közéleti (civil szervezetekben, vagy rögtön pártokban kezdett) tevékenységet folytatva esetleg azzá válnak egyesek.

Az eredmény okát hosszan lehet elemezni. Sokan teszik is. Az viszont számomra bizonyos, hogy elveket feladva nem lehet politizálni. Heterogén összefogás nem járható. És a magyar társadalom állapotának ismerete, elfogadása nélkül nem lehet változást elérni.

Ehhez nem a pénz kevés és nem is a média felület! Bár valóban elfogadhatatlan a kormányzati túlsúly.

Erre példa a Mi Hazánk szereplése. Mert bármennyire nem tartjuk helyesnek az elveiket és azt, hogy ennyien szavaztak rájuk, mégis megtörtént, hogy 6,8%-ot értek el, pedig alig volt plakátjuk az utcán. De helyben ott voltak és saját csapatot szerveztek ahol csak lehetett, S ezzel a volt jobbikos és más szélsőséges elvekre fogékony választót elegendő számban mozgósítani sikerült nekik.

A pártok dolga a szembenézés. A miénk pedig az, hogy ne engedjük, hogy ez ne történjen meg! Ne engedjük, hogy a bűnbaknak kikiáltott MZP vigye el a balhét azért, mert a 6párti ellenzék 2006. óta nem képes vállalható jövőképet felvázolni a magyar társadalom többségének!

Alakuljanak meg mindenhol a helyi civil társaságok, és kezdjük el megérteni a vidék problémáit!

 

Kategória: Blog, Civil Társaság, Egyéb kategória, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.