Célunk

Béke és nyugalom!

Maradj itthon fiatal!

A Normális Magyarországért Egyesület célja, hogy olyan emberek erős közössége legyen, akik mindent megtesznek azért, hogy Magyarország olyan élhető állammá váljon, amelynek lakói megtalálhatják számításukat a hazájukban. Nem kell kivándorolniuk a megélhetésük biztosítása érdekében. Munkalehetőséget találhatnak, számíthatnak a szociális és egészségügyi rendszer támogatására, ha megbetegszenek, gyermekeik pedig európai színvonalú oktatásban részesülnek. Az ország lakosainak az állam nemcsak a jól-lét anyagi és infrastrukturális feltételeit biztosítja, de a személyi és vagyonbiztonságát is.

A Normális Magyarországért Egyesület konkrét célja, hogy tagjainak aktív közéleti tevékenysége segítségével Magyarország településein olyan közösségi csoportok, klubok, civil társaságok, egyesületek alakuljanak meg, amely közösségek a demokratikus önkormányzatiság elveinek tiszteletben tartása mellett megvalósítják az adott településen működő kormányzati és önkormányzati intézmények civil kontrollját.

Az egyesület tagjai, az általuk alakított aktív, helyi közösségi csoportokban, NORMA Klubokban, civil társaságokban, egyesületekben közcélú tevékenységet folytatnak a településen, és erejükhöz mérten részt vesznek a helyi önkormányzat településfejlesztési és település üzemeltetési feladatai során elengedhetetlen döntések szakmai előkészítésében, valamint lehetőségeik szerint annak meghozatalában, és végrehajtásában is.

Egy olyan társadalmi minimum kidolgozását kezdeményezzük, amely magában foglalja mindazon jogi, gazdasági, egészségügyi, szociális és kulturális alapfeltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az arányaiban sok hátrányos helyzetű kistérséggel rendelkező Magyarország felzárkózzon az Európai Unió első harmadához, hogy lakosai méltó körülmények között élhessenek.

A céljaink megvalósítása érdekében települési civil közösségeket, egyesületeket, társaságokat, klubokat, és egy új mozgalom keretében szakmai munkacsoportokat alakítunk, melyek munkájához várjuk polgártársaink és civil szakértői csoportok, magánszemélyek, szervezetek és mozgalmak tagjainak csatlakozását, valamint önzetlen segítségét.

Ha céljainkkal egyetértesz, de további információkra van még szükséged, akkor az alábbi linkre kattintva megismerheted a mozgalomhoz és valamely helyi társasághoz történő csatlakozás módját, menetét.


Ha céljainkkal egyetértesz és már döntöttél,

akkor az alábbi linkre kattintva csatlakozz

az egyesülethez és valamely helyi társasághoz!


Ha érdekel az egyesület által kezdeményezetta mozgalom, akkor iratkozz fel a levelezőlistánkra!

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője: http://lev-lista.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük