Székesfehérvár MJV önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatai

Nyílt levél Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere és Képviselő Testülete részére.

Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Jegyző Úr!
Tisztelt Önkormányzati Képviselők!

Ahogyan azt a város hivatalos honlapján olvashatjuk, immár valamennyi helyi önkormányzati képviselő betartotta a határidőt, és jogszabályi kötelezettségének eleget téve a január 31-i határidőig leadta idei vagyonnyilatkozatát – tájékoztatta a városi honlapot dr. Cser-Palkovics András.

Bár Székesfehérvár polgármestere a közgyűlés aktuális ülésén szokott erről hírt adni, ám a járványügyi helyzet okán a képviselőtestület sem ülésezik, így polgármesteri határozatban rögzíti, illetve ezúton tájékoztatja a nyilvánosságot a városvezető.

Most, amikor polgármester úr is bejelentette, és saját maga el is fogadta, hogy minden önkormányzati képviselő eleget tett kötelezettségének, nem látni semmi akadályát, hogy közérdekű információként mi is megismerjük azokat.

Az önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozata

– az ellenőrzéshez szolgáltatott azonosító adatok kivételével – közérdekből nyilvános.

Azonban ezt a nyilvánosságát csupán akkor élvezhetjük, amennyiben jegyző úr minden önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozatát feltölteti a város hivatalos honlapjára. Amennyiben valamilyen sajnálatos kifogás miatt erre nem kerülhet sor, akkor lehetőséget biztosítunk a képviselők számára, hogy vagyonnyilatkozataikat nekünk önként megküldjék, es itt mi is közzé tesszük.

Várjuk az érintettek megtisztelő válaszát,  pártállástól függetlenül.


Addig is álljon itt példaként néhány minta.

 • A polgármester 2019-ben leadott vagyonnyilatkozata:

Dr.Cser Palkovics Andras vagyonnyilatkozata

 • A Momentum önkormányzati képviselőjének 2020-ban leadott vagyonnyilatkozata:

Barlabás-András-vagyonnyilat

 • Ráczné Földi Judit a DK önkormányzati képviselőjének 2020-ban leadott vagyonnyilatkozata:

racznefoldijudit2020


Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Államigazgatás, Civil Társaság, Fehérvár hírei, Közlemény, Olvasnivaló, Szociális válság, Vélemény | 1 hozzászólás

Felhívás az előválasztás megszervezésére

A Normális Magyarországért Mozgalom Felhívása!

Szeretnénk felkérni minden ellenzéki választópolgárt, valamint minden ellenzéki pártot – legyen az parlamenti, vagy jelenleg még kicsi párt -, civil mozgalmat (egyesületet) és független országgyűlési képviselőt, amennyiben célja a NER lebontása, vállalja fel nyilvánosan is az előválasztás intézményét, és csatlakozzon a kezdeményezéshez jelöltként, és/vagy segítő aktivistaként!

 • Hozzuk létre közösen a Társadalmi Kerekasztalt.
 • Szervezzünk előválasztást minden körzetben, ahová mindenkit oda kell engedni, aki elfogadja a közösen írt ellenzéki nyilatkozatot, és a közösen kialakított szabályokat.
 • Az ellenzéki választók döntsenek mind a 106 közös jelölt személyéről.
 • Az előválasztás csupán mérje fel a különböző jelölő szervezetek, valamint a miniszterelnök jelölt jelöltek támogatottságát.
 • Az előválasztás eredménye alapján a Társadalmi Kerekasztal döntsön a listák összetételéről, a koalíciós lehetőségekről, és a koalíciós miniszterelnök jelölt személyéről.

A Normális Magyarországért Mozgalom üdvözli a hatpárti összefogást, de az nem elég a NER lebontásához. Nagy szükség van a közel 36% bizonytalan egy részének, valamint az általuk “kicsinek nevezett” pártok támogatóinak szavazatára is.

A legfontosabb a 106 rátermett, hiteles, közös jelölt kiválasztása. Egyetlen körzet sem feláldozható. Jó közös jelöltek esetén az ellenzék is képes lehet az egyéni körzetekben 90-106 közötti mandátumot szerezni.

Az előválasztás egyéni győzteseinek a jelölő szervezetei dönthessenek majd arról, hogy a listákra és miniszterelnök jelöltekre a “több X-es (egyéni, azaz kislistás)” szavazás módszerével leadott szavazatok függvényében hány lista legyen, milyen legyen azokon a sorrend, milyen koalíciót érdemes létrehozni, és ki legyen a koalíciós miniszterelnök jelölt, s mi legyen a programja.

A Normális Magyarországért Mozgalom mindenkit felkér, ha célja a NER lebontása, és segíteni szeretné az előválasztást minden körzetben, akkor csatlakozzon a kezdeményezéshez!

Amennyiben valaki nyilvánosan is vállalja a kezdeményezés elfogadását, akkor hozzászólásában írja le miért döntött így!

Előválasztás javaslatunk megtalálható itt:
https://www.magyarorszagert.com/elovalasztas-felhivas/


A petíció aláírható az aHang oldalán itt: https://szabad.ahang.hu/petitions/elovalasztast-minden-valasztokeruletetben


Kérjük, hogy csatlakozási szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze.

A megfelelőt kell jelölni!
Csak szervezet esetén kell kitölteni!
Lakcím, vagy székhely!
Kérdés, vagy javaslat beküldése.

Látta: 20972

89735

31

Kategória: Előválasztás, Vélemény | 2 hozzászólás

Fehérvári Nyilatkozat

Alakítsuk meg minden településen a NORMA Klubokat!

Elindult a Norma mozgalom egy normális Magyarország megteremtéséért. Várjuk mindazon polgárok csatlakozását, akik szintén normális országot szeretnének maguknak és a jövő generációjának!

Mi nem valakik ellen képzeljük el ezt a Mozgalmat, hanem valamiért!

Miért NORMA?

Mert társadalmi normák nélkül nincs emberi társadalom, azok egyidősek az emberi társadalommal. A norma általános előírásokat tartalmaz a közösség számára. Mind a követendő magatartás, mind a magatartásra kötelezett általánosan van megfogalmazva. Nem norma az olyan magatartás-befolyásolás, amely egy személyhez szól. Az adott közösségen belül mindenkihez kell szólnia, akitől elvárják, hogy adott szituációban meghatározott magatartást tanúsítson.

Fehérvári Nyilatkozat

(Felhívás NORMA Klubok alapítására)

Mi, akik 2019. október 18-án – a múltjára méltán büszke Székesfehérváron – összejöttünk az alábbi felhívással fordulunk a felelős magyar állampolgárokhoz határainkon innen és túl.

Ezúton kérünk fel minden felelősen gondolkodót, legyen az alkalmazott, munkás, értelmiségi, vagy vállalkozó, legyen az gazdag, vagy szegény, legyen az jobb-, vagy baloldali, hogy a “Normális Magyarországért Mozgalom” néven indított kezdeményezésünkhöz csatlakozzon!

Hozzuk létre a saját és gyermekeink, unokáink jövőjéért felelősséget érző és vállaló polgárok olyan közösségeit minden településen, amely közösségek helyben megvalósítják a civil kontrollt, és szervezett együttműködésük révén egy valódi nemzeti együttműködés rendszere épülhet ki!

Közösen lebonthatjuk az álságos, és a nevéhez semmiben nem azonosuló NER-t.

A jelenlegi, sem nem keresztény, sem nem demokrata illiberális állam helyett, a hatalmi ágak valódi szétválasztása, és a fékek és ellensúlyok rendszerére épülő jogállamot akarunk, egy normális Magyarországot!

Olyan európai, demokratikus, jóléti államot alkossunk közösen, ahonnan nem elmennek, hanem tanulmányaik után hazatérnek fiataljaink, mert ebben a normális államban jó élni, és meg lehet élni.

A normális Magyarország egy olyan európai jogállam, amely a belső és külső szolidaritásra építve megvédi nemzeti érdekeinket, miközben szakmai és humanitárius alapokon állva felelős választ ad a XXI. század legnagyobb kihívásaira.

Amennyiben Te is részese akarsz lenni egy normális Magyarországot megteremteni hivatott mozgalomnak, kérjük, csatlakozz!

Alakítsuk meg minden településen saját NORMA Klubjainkat!

received_1483366885162093.jpeg

Közösen egy normális Magyarországért!

Buth Sándor, Vass Éva, Havasi László, Kiss Tibor, Mészáros István, Pilusin István, Hazafi Attila, Koszorus Béla, Papp Károly, Hajnal Béla, Letkó Ottóné Márti és a csatlakozók.

 

Az előválasztással kapcsolatosan petíciót indítottunk,

kérjük, hogy írja alá mindenki,

aki egyetért azzal,

hogy csak előválasztás megszervezése esetén van remény a NER leváltására!

 

 

Kategória: Civil Társaság, Közösségépítés, NORMA Klub | Hozzászólás most!

A Balaton nem eladó

🇭🇺 A Balaton nem eladó!Hattyúk

 1. Mondjuk ezt ki végre mi, akik itt élünk! Mi, akiknek a Balaton az ország közös kincse!
 2. 😪 Nem engedheti meg egyetlen jó érzésű magyar ember sem, hogy az ország egyik legnagyobb kincsét néhány pénzsóvár tegye tönkre.
 3. 🤔 Hol vannak ilyenkor a magyar vízügyi szakemberek? Hol vannak a balatoni települések vezetői? Hol vannak a körzetben élők? Hol vannak a nyaranta meggazdagodni akaró vállalkozó tömegek? Hol vannak az itt nyaralni akarók, vagy csak a Balatont messziről szeretők?
 4. 😢 A Balaton törvényt kijátszva, sőt ma már a törvényt magát is átírva teszik tönkre a Balatont, és vesznek saját tulajdonba mindent a rendszer hiénái, miközben az itt élők semmit sem tesznek ellene!
 5. 🤔 Keszthely után most Balatonszemes önkormányzati képviselő testületében van az a téves egyetértés abban, hogy nem a lakosság és az ország érdekében kell nekik cselekedni, hanem egyes hiénák gazdagodásához kell segédkezet nyújtani.
 6. 😪 Ezek a befektetők a fene tudja kinek a pénzén vesznek meg mindent a haszon reményében. Ők aztán nem törődnek az élővilággal, település szerkezettel, öko szisztémával, csak a pénz mozgatja őket.
 7. 🤔 Most legújabban a Vadvirág Kemping tűnik el az ő érdekeiket, és nem a közösség érdekeit szolgáló önkormányzat bűnös segédletével. De a kérdés nem csupán Balatonszemes önkormányzati testületére tartozik.
 8. A Balaton legyen végre közös értékünk, amire mindannyian vigyázunk!
 9. 🇭🇺 A Balaton nem eladó!

 

Kategória: Egyéb kategória, Környezetvédelem | Címke: | Hozzászólás most!