Rólunk

Mi azt valljuk, hogy csak szervezett polgárok lehetnek hatással a társadalomra, a pártokra, és ezáltal az ország jövőjére. Nem vezérekre, és nem facebook lájkolókra van szükség egy normálisabb ország építéséhez, hanem cselekvő, aktív polgárokra. 

Alakulásunk előzményei

2017. augusztus 20-án, Székesfehérváron 13 fő természetes személy egyhangú akaratával megalakult a Normális Magyarországért Egyesület (NORMA) és megkezdtük a működésünket.

Látva, a magyar társadalom megosztottságát, és az ebből adódó mély társadalmi válságot, mozgalmat indítunk egy normálisabb világ megteremtése érdekében. Kérünk mindenkit, aki a XXI. században a XX. századi gyűlölködést maga után hagyva egy normális Magyarország építésében érdekelt, csatlakozzon az egyesület és néhány magánszemély által kezdeményezett mozgalomhoz. Találjuk ki együtt Magyarországot! Ehhez természetesen nem kell nyilvántartott tagsággal rendelkeznünk, azonban a kapcsolattartáshoz bizonyos adataink önkéntes cseréjére a későbbiekben is szükség van.

Hogy kik vagyunk? 

Értelmiségiek, munkások, nyugdíjasok. Egyszóval olyan állampolgárok, akik megunták, hogy a fejük felett döntenek. Polgárok, akik beleszólást akarnak a helyi társadalom, a közélet és az önkormányzat munkájába, és abba is, hogy kik képviseljenek bennünket helyben, és a parlamentben. A döntések előtt kíváncsiak vagyunk az ország és  a települések lakóinak véleményére, és azt képviselni szeretnénk a döntéshozók felé. Nyugodt, békés, fejlődő településeket szeretnénk, a helyi társadalom igényei és beleszólása alapján. Ez fontos számunkra, mert itt élünk ebben az országban, ezekben a városokban, falvakban. Gyerekeink, unokáink is itt járnak óvodába, iskolába, és szeretnénk, ha  itt is boldogulni tudnának.

Az elmúlt évek világ- és helyi válságai, a magyar társadalom egyre mélyülő megosztottsága arra késztettek bennünket, hogy kijelentsük, hogy a társadalom működése nem nélkülözheti a nagyobb civil segítséget, de a nagyobb civil kontrollt sem. Ezért úgy gondoljuk, hogy sajátos “civil” eszközeinkkel – a problémák felvetésével, kérdésekkel, javaslatokkal – segítjük az ország társadalmi-gazdasági működését. Teljes mértékben felelős polgárokként, – alapítványba, egyesületbe, és civil társaságokba, ezáltal is élő, nagy mozgalomba szerveződve, mint választók és választhatók – azt gondoljuk, hogy jogunk van minden olyan kérdésben véleményt formálni, amely befolyásolja a társadalom és gazdaság működését helyben és országosan.

Működésünk nyilvános rendezvényeinken bárki részt vehet és elmondhatja véleményét.  Aki egyetért a célkitűzéseinkkel, jelentkezzen, és mi szívesen várjuk! Összejöveteleinkről előzetes email értesítéssel is tájékoztatjuk tagjainkat.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Amennyiben már most úgy gondolod, hogy csatlakoznál hozzánk,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük