Rólunk

Mi azt valljuk, hogy csak szervezett polgárok lehetnek hatással a társadalomra, a pártokra, és ezáltal az ország jövőjére. Nem vezérekre, és nem facebook lájkolókra van szükség egy normálisabb ország építéséhez, hanem cselekvő, aktív polgárokra. 

Alakulásunk előzményei

2017. augusztus 20-án, Székesfehérváron 13 fő természetes személy egyhangú akaratával megalakult a Normális Magyarországért Egyesület (NORMA) és megkezdtük a működésünket.

Látva, a magyar társadalom megosztottságát, és az ebből adódó mély társadalmi válságot, mozgalmat indítunk egy normálisabb világ megteremtése érdekében. Kérünk mindenkit, aki a XXI. században a XX. századi gyűlölködést maga után hagyva egy normális Magyarország építésében érdekelt, csatlakozzon a mozgalomhoz. Találjuk ki együtt Magyarországot! Ehhez természetesen nem kell nyilvántartott  tagsággal rendelkeznünk, azonban a kapcsolattartáshoz bizonyos adataink önkéntes cseréjére a későbbiekben is szükség van.

Hogy kik vagyunk? 

Értelmiségiek, munkások, nyugdíjasok. Egyszóval olyan állampolgárok, akik megunták, hogy a fejük felett döntenek. Polgárok, akik beleszólást akarnak a helyi társadalom, a közélet és az önkormányzat munkájába, és abba is, hogy kik képviseljenek bennünket helyben, és a parlamentben. A döntések előtt kíváncsiak vagyunk az ország és  a települések lakóinak véleményére, és azt képviselni szeretnénk a döntéshozók felé. Nyugodt, békés, fejlődő településeket szeretnénk, a helyi társadalom igényei és beleszólása alapján. Ez fontos számunkra, mert itt élünk ebben az országban, ezekben a városokban, falvakban. Gyerekeink, unokáink is itt járnak óvodába, iskolába, és szeretnénk, ha  itt is boldogulni tudnának.

Az elmúlt évek világ- és helyi válságai, a magyar társadalom egyre mélyülő megosztottsága arra késztettek bennünket, hogy kijelentsük, hogy a társadalom működése nem nélkülözheti a nagyobb civil segítséget, de a nagyobb civil kontrollt sem. Ezért úgy gondoljuk, hogy sajátos “civil” eszközeinkkel – a problémák felvetésével, kérdésekkel, javaslatokkal – segítjük az ország társadalmi-gazdasági működését. Teljes mértékben felelős polgárokként, – alapítványba, egyesületbe, és civil társaságokba, ezáltal is élő, nagy mozgalomba szerveződve, mint választók és választhatók – azt gondoljuk, hogy jogunk van minden olyan kérdésben véleményt formálni, amely befolyásolja a társadalom és gazdaság működését helyben és országosan.

Működésünk nyilvános rendezvényeinken bárki részt vehet és elmondhatja véleményét.  Aki egyetért a célkitűzéseinkkel, jelentkezzen, és mi szívesen várjuk! Összejöveteleinkről előzetes email értesítéssel is tájékoztatjuk tagjainkat.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük