Adatvédelmi irányelvek

Adatkezelési tájékoztató

Az alábbi tájékoztató azt a célt szolgálja, hogy az Ön által megadott személyes adatai kezelésével és védelmével kapcsolatos minden fontos információt megismerhessen.

Kik vagyunk

A Normális Magyarországért Mozgalom kezdeményező civil szervezete vagyunk. A weboldalunk címe:

http://www.magyarorszagert.com.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Az adatkezelés célja és hatóköre

Az Ön által megadott személyes adatokat az adatkezelő kizárólag a NORMÁLIS MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM szervezetének közéleti, politikai, kulturális tevékenységével kapcsolatos hírek, információk, kérdések Önhöz való eljuttatására fogja felhasználni. Az Ön által megadott személyes adatokat adatkezelő harmadik félnek csak az Ön előzetes írásbeli hozzájárulása után adhatja tovább. Az Ön adatait automatikus döntéshozatal során nem használjuk fel.

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha ellátogatunk a bejelentkezési oldalra, akkor átmeneti sütiket állítunk be annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Mit és miért kezelünk?

Az adatgyűjtés során Öntől gyűjtött adat az Ön e-mail címe és irányítószáma valamint opcionálisan önkéntesen megadott neve és telefonszáma. Az adatkezelés folyamata a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016. április 17-i 2016/679/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet azaz a GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján történik az ön hozzájárulásával.

Ki fér hozzá az Ön adataihoz?

A rögzített adatok tekintetében az adatkezelő a NORMÁLIS MAGYARORSZÁGÉRT EGYESÜLET, melynek bírósági nyilvántartási száma: 07-922, székhelye: 8000 Székesfehérvár, Séd utca 5. Képviselője: Buth Sándor

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

A felhasználók adatait harmadik személlyel nem osztjuk meg, azokat csupán a Normális Magyarországért Mozgalom használja fel a felhasználóval történő kapcsolattartás céljából.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását részben vagy egészben is bármikor visszavonhatja, illetve az adatkezelés ellen a hozzájárulás már megtörtént visszavonása miatt vagy más okból– így annak jogellenességére vagy a cél megszűnésére hivatkozva – tiltakozzon. A hozzájárulás visszavonása, illetve megalapozott tiltakozás esetén az érintett adatokat töröljük. Ön emellett az adatkezelés korlátozását – például a kapcsolattartási adatok meghatározott célú tájékoztató üzenetek megküldésére vonatkozó felhasználásának mellőzését – is kérheti.

A megadott kapcsolattartási adatokat kérésére az adatkezelés során bármikor helyesbítjük.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Kapcsolati adatok

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

 

Az Ön által esetlegesen megadott kapcsolattartási adatokat a jelenlegitől eltérő módon nem rögzítjük.

Ha Ön az e-mailcíme, irányítószáma valamint az esetlegesen megadott neve és telefonszáma  kezeléséhez hozzájárulást adott, úgy az adatkezelő ezen adatokat az adatkezelő mindaddig kezeli, amíg Ön a hozzájárulását vissza nem vonja. A hozzájárulás visszavonásának lehetőségéről minden Önhöz címzett megkeresésben tájékoztatni fogjuk Önt.

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Hogyan érvényesítheti az adatkezeléssel összefüggő jogait?

Ön hozzáférhet az általunk Önről kezelt személyes adatokhoz, illetve tájékoztatást kérhet tőlünk arról, hogy a személyes adatait milyen célból és jogalapon, meddig és milyen eljárásban kezeljük, ezt és rendelkezési jogainak gyakorlását azonban – az adatkezelés jellegére tekintettel, éppen adatainak védelme érdekében – csak előzetes személyazonosítást követően tudjuk biztosítani.

Ön emellett az GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján személyes adatainak jogellenes kezelése, illetve az információs önrendelkezési jogához kapcsolódó jogainak sérelme miatt a Fővárosi Törvényszékhez (1055 Budapest, Markó u. 27. Levelezési cím: 1363 Bp. Pf. 16.) vagy az Ön lakóhelye szerint illetékes törvényszékhez keresetet nyújthat be, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1135 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22c, www.naih.hu) fordulhat.

Milyen harmadik féltől származó adatokat kapunk

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal

Szabályozott iparág közzétételi követelményei