Felhívás az előválasztás megszervezésére

A Normális Magyarországért Mozgalom Felhívása!

Szeretnénk felkérni minden ellenzéki választópolgárt, valamint minden ellenzéki pártot – legyen az parlamenti, vagy jelenleg még kicsi párt -, civil mozgalmat (egyesületet) és független országgyűlési képviselőt, amennyiben célja a NER lebontása, vállalja fel nyilvánosan is az előválasztás intézményét, és csatlakozzon a kezdeményezéshez jelöltként, és/vagy segítő aktivistaként!

  • Hozzuk létre közösen a Társadalmi Kerekasztalt.
  • Szervezzünk előválasztást minden körzetben, ahová mindenkit oda kell engedni, aki elfogadja a közösen írt ellenzéki nyilatkozatot, és a közösen kialakított szabályokat.
  • Az ellenzéki választók döntsenek mind a 106 közös jelölt személyéről.
  • Az előválasztás csupán mérje fel a különböző jelölő szervezetek, valamint a miniszterelnök jelölt jelöltek támogatottságát.
  • Az előválasztás eredménye alapján a Társadalmi Kerekasztal döntsön a listák összetételéről, a koalíciós lehetőségekről, és a koalíciós miniszterelnök jelölt személyéről.

A Normális Magyarországért Mozgalom üdvözli a hatpárti összefogást, de az nem elég a NER lebontásához. Nagy szükség van a közel 36% bizonytalan egy részének, valamint az általuk “kicsinek nevezett” pártok támogatóinak szavazatára is.

A legfontosabb a 106 rátermett, hiteles, közös jelölt kiválasztása. Egyetlen körzet sem feláldozható. Jó közös jelöltek esetén az ellenzék is képes lehet az egyéni körzetekben 90-106 közötti mandátumot szerezni.

Az előválasztás egyéni győzteseinek a jelölő szervezetei dönthessenek majd arról, hogy a listákra és miniszterelnök jelöltekre a “több X-es (egyéni, azaz kislistás)” szavazás módszerével leadott szavazatok függvényében hány lista legyen, milyen legyen azokon a sorrend, milyen koalíciót érdemes létrehozni, és ki legyen a koalíciós miniszterelnök jelölt, s mi legyen a programja.

A Normális Magyarországért Mozgalom mindenkit felkér, ha célja a NER lebontása, és segíteni szeretné az előválasztást minden körzetben, akkor csatlakozzon a kezdeményezéshez!

Amennyiben valaki nyilvánosan is vállalja a kezdeményezés elfogadását, akkor hozzászólásában írja le miért döntött így!

Előválasztás javaslatunk megtalálható itt:
https://www.magyarorszagert.com/elovalasztas-felhivas/


A petíció aláírható az aHang oldalán itt: https://szabad.ahang.hu/petitions/elovalasztast-minden-valasztokeruletetben


Kérjük, hogy csatlakozási szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze.

A megfelelőt kell jelölni!
Csak szervezet esetén kell kitölteni!
Lakcím, vagy székhely!
Kérdés, vagy javaslat beküldése.

Látta: 21243

93424

70

Kategória: Előválasztás, Vélemény | A közvetlen link.

2 Responses to Felhívás az előválasztás megszervezésére

  1. Visszajelzés: Nyíltlevél az ellenzékhez – NORMA

  2. Kübler János szerint:

    Aki akként tesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük