Nyílt levél a hatpárti nyilatkozat aláíróihoz

Nyílt levél

Tisztelt Pártelnökök!

A Normális Magyarországért Mozgalom üdvözli a hat ellenzéki párt közös közleményben bejelentett elhatározását, hogy végre egy asztalhoz ültek,  közös program készítésébe fogtak, sőt közös döntést is hoztak.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Ismételten felhívjuk azonban a hat párt vezetőinek figyelmét arra, hogy a Normális Magyarországért Mozgalom az előválasztás mind a 106 választókerületben történő megszervezésére már hónapokkal ezelőtt javaslatot tett.

A Normális Magyarországért Mozgalom az augusztus 13-án született megállapodást jelentős előrelépésnek tartja, de meggyőződése hogy a NER lebontásához a hat parlamenti párt mellett a kisebb pártoknak, és a társadalmi szervezeteknek a bevonására és szoros együttműködésére is szükség van.

Az Önök pártvezetői szinten történő megállapodása szintén az előválasztás egyik formája, azonban a teljes NER ellenzék megszólításához és mozgósításához a nyílt előválasztást kell alkalmazni, ahol minden körzetben az ellenzéki érzelmű választók maguk jelölhetik ki, kik azok, akik szerintük leginkább alkalmasak arra, hogy közös jelöltként induljanak a választáson. Csak ebben az esetben kerülhetnek elő olyan új, hiteles emberek, akik a parlamenti pártok hiteles jelöltjeit kiegészítve legyőzhetik a NER jelöltjeit szinte minden választókerületben.

A borsodi időközi választás remek terepe lehetne az előválasztáson történő kiválasztás főpróbájának. Ezért a tiszaújvárosi választókerületben október 11- én tartandó választást érintő döntés sajnos egyértelműen azt a látszatot erősíti, hogy a szavakban rendre előválasztást hangoztató hat parlamenti párt a valóságban nem érdekelt a minden érintett ellenzéki erő bevonásával megtartott előválasztás megszervezésében.

A Normális Magyarországért Mozgalom felkéri a hat parlamenti párt vezetőit közös álláspontjuk felülvizsgálatára, az előválasztás minden körzetben történő elfogadására, és egy tágabb ellenzéki összefogást megteremteni képes “Ellenzéki Kerekasztal” összehívására!

Székesfehérvár, 2020. augusztus 14.

Buth Sándor elnök NORMA

Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.

2 Responses to Nyílt levél a hatpárti nyilatkozat aláíróihoz

  1. Buth Sándor szerint:

    Köszönöm Sándor! Még sokakban meg kell érlelődni azon gondolatnak, hogy az ellenzék nem egy párt, vagy nem is hat párt, hanem mindazon polgárok összessége, akik nem értenek egyet a hatalmon lévő kormány tevékenységével. A választás során viszont ezeket a polgárokat sok kisebb, nagyobb párt képviseli. Bármelyik kirekesztése csökkenti a kormányváltás reményét.
    Aki ezt megérti, előválasztást akar. Az előválasztás ugyanis a választás első fordulója!

  2. Hodosi Sandor szerint:

    Egyetertek a teljes osszefogassal a civilek es tarsadalmi szervezetek bevonasaval.A 106 korzetben egy!!! a Nerrel szemben hiteles kikezhetetlen leinfomalhato tarsadalmilag elfogadott jeloltet kell allitani. A partvezetok ne az allasok es hivatalok elosztasaval, hanem a valasztas megnyeresere koncentraljak. Meg meg sok elvaras amit nehez lenne itt leirni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük