Egy újabb nagy vereség után

Gyurcsány Ferenc véglegesen és teljesen elvesztette realitásérzékét? Beszédében sok dologról beszélt, de saját felelősségéről nem.

Itt nézhető meg az április 9-én elmondott beszéde!

Annak ellenére, hogy az általa is elismerten “az elmúlt 30 év legsúlyosabb vereségét szenvedte el ez az oldal”, és hogy ez ” vereség megrendítő”, nem vállalta mindezt fel a választók, az összefogás szavazói előtt a választás éjjelén, ami egyértelműen jelzi emberi gyarlóságát, és politikusi szavahihetőségének teljes hiányát!

Természetesen még egy általa is elismerten nagy pofon után is első dolga volt még a választási eredményt is alig megvárva bejelenteni a “bűnbakot” Márki-Zay Péter személyében. Sőt a gyász és töprengés helyett mosolygós képeken hirdette, hogy csakis a DK!

Sőt ismét előszedték a “Mi vagyunk az európai magyarok” szlogent, a DK logóval, ami már akkor is kirekesztő volt, amikor először használták!

Joggal kérdezi mindenki, nem csak a fideszes szavazók, hát akkor mi kik vagyunk?

Persze a dolgok mennek tovább. És még azzal sincs baj, ha már az első szombaton nagygyűlésre hívja párttársait. Azzal van csupán baj, hogy higgadt töprengés helyett (mert ember legyen a talpán, aki az általam egyébként megjósolt kétharmados vereség minden okát kielemezte 5 nap alatt) egymásnak is ellentmondó érveléssel nevezi meg a bűnbakot, jósol utólag, és határozza meg merre tovább.

Beszédében Gyurcsány Ferenc elnök úr – aki valóban felépítette a DK-t, de ettől még az ellenzék 12 éve semmivel sincs előbbre – szinte vallomást tett arról, hogy neki nem az ellenzék győzelme, csupán saját maga és pártja túlélése, és a többi ellenzéki párt legyőzése volt a célja. Az alábbi mondatai erre bizonyítékot szolgáltatnak.

“Abban a helyzetben és szerepeben, amiben az ellenzék volt az előválasztás éjszakáján, már elvesztette a győzelmi esélyének nagy részét. Nem kellett ismerni a későbbi kampányt. Olyan a földön nincsen, hogy egy baloldali közösség jobboldali jelöltet választ. Ez árulás. Képzeljük el, hogy a demokraták republikánust választanak. Egy mandátuma van, és nincs mögötte háttér? Mi ez? Mintha egy toronyházat fahusángra akarnának építeni.”

Ráadásul még cinikus is, hiszen pontosan ő akadályozta meg, hogy a megválasztott miniszterelnök jelölt mögött létrejöhessen egy “háttér”!

Bevallja azt is, hogy nem csupán az előválasztási kampányban, hanem a későbbiekben is úgy álltak a közös jelölthöz, hogy alkalmatlan. Mi ez, ha nem annak beismerése, hogy eleve bűnbaknak szánták a nem az általuk befutónak remélt ellenzéki közös miniszterelnök jelöltet? Az alábbiakat mondta erről, sőt most, amikor már semmi jelentősége, akkor kéri híveit, zárják le ezt a vitát, amit a közösségi médiában lelkesen folytattak a kampányban, ahelyett, hogy a jelölt mellett kampányoltak volna.

“Egy valaki mondta, hogy ezzel a háttérrel ez a jelölt alkalmatlan. Dobrev Klára mondta ezt. Dobrev Klárával győztünk volna”

– mondta Gyurcsány Ferenc. Ennek ellenére azt kérte támogatóitól, hogy zárják le ezt a vitát.

Szerinte Magyarországnak törvénytelen kormánya van, és arra kérte híveit :

“Minden alkalommal mondjátok ki, hogy Orbán Viktor törvénytelen kormánya ezt és ezt tette”!

Ezzel szemben ennek a “törvénytelen kormánynak” az ellenzékeként készül beülni a parlamentbe, sőt hibának gondolja még azt is, hogy átgondolják az ellenzéki szerepet.

Csupán abban bízhatunk, hogy egy hosszabb időszak alatt átgondolt elemzés után lesz egy, vagy több olyan párt, amelyik a választók többségének igényét megértve olyan alternatívája lehet a kormányzó pártnak, amelyik egyben az ellenzéki pártok vezető erejévé is válik.


Látta: 9

Kategória: Blog, Egyéb kategória, Olvasnivaló, Politics, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük