Felhívás előválasztásra

Tisztelt Ellenzék!
December 20-án a 6párti ellenzék vezetői ismét tanácskoztak, megegyeztek, és erről közleményt adtak ki.
Talán most már te is belátod, a 6párti ellenzéki “öszeborulás” nem a teljes ellenzéki összefogás. Úgy tűnik, nekik csupán a listás hely kell, nem a NER lebontása, amit 106 remek egyéni jelölt meg tudna tenni. Ahhoz viszont minden körzetben előválasztáson, a népnek kellene kiválasztani, ők kit tartanak támogathatónak.
A bejelentésre válaszul a Normális Magyarországért Mozgalmat elindító Normális Magyarországért Egyesület elnökeként az alábbi felhívást tettem közzé a nyilvánosság számára.

“A Normális Magyarországért Mozgalom nagyon helyesnek tartja, hogy az ellenzék parlameni pártjai között párbeszéd van. Mi azonban ezt szélesíteni szeretnénk. A december 20-án létrejött megállapodást üdvözöljük, azonban nem tartjuk elegendőnek. A nyilatkozat utolsó mondata ráadásul erős tévedés! Ugyanis csupán 6párti egyezség született.

Mi ezt is üdvözöljük, ugyanakkor elvárjuk, hogy a 6párti megegyezést aláíró pártok hívják össze a Társadalmi Kerekasztalt annak érdekében, hogy valóban a teljes ellenzék egyezhessen meg abban, hogy mind a 106 körzet közös egyéni jelöltjét és a közös miniszterelnök jelöltet a nép választhassa ki egy úgynevezett első fordulóban, az ellenzéki előválasztáson! Ennek eredménye, valamint a listákra leadott szimpátia szavazatok aránya alapján legyen döntés a lista összetételéről, nevéről, jogállásáról és a koaliciós programról.
Az előválasztás szabályairól, feltételeiről és céljairól csupán minden potenciálisan érintett bevonásával szabad és lehet konszenzussal dönteni.
Amennyiben december 31-ig a 6párti egyezményt aláíró pártok nem tesznek közös nyilatkozatot, – hogy minden körzetben előválasztás kell, és oda mindenkit oda kell engedni, valamint a szavazás az egyéni jelöltekre, listákra és miniszterelnök jelöltekre egyaránt a “több X-es” módszerrel történik – akkor minden felelősség őket terheli a NER fennmaradàsa miatt.”
A felhívásunkhoz várjuk minden valóban a NER lebontását célként elfogadó párt és civil szervezet, valamint minden választópolgár és független jelölt csatlakozását!
Barátsággal:
Buth Sándor
NORMA
A megfelelőt kell jelölni!
Csak szervezet esetén kell kitölteni!
Lakcím, vagy székhely!
Kérdés, vagy javaslat beküldése.
Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük