Ki is akkor az ellenzéki?

Miért gondolja hat párt vezetője és szimpatizánsa, hogy csak ők az ellenzék?

Az ellenzékinek nevezett pártoknak úgy látszik csupán saját érdekeik a legfontosabbak. A jelenlegi parlamenti pártok többsége képtelen felfogni, hogy a ma már általuk is felismert “egy az egy elleni felállás” választójogi szüksége miatt elkerülhetetlen ellenzéki összefogás nem képzelhető el úgy, ha bárkit kiszorítanak ebből az összefogásból. A NER lebontását valóban akaró választók ma már teljeskörű ellenzéki összefogást szeretnének látni, amelyben azok szava is számít, akiknek nincs pártjuk, vagy nem ez a hat párt a pártjuk.

A Normális Magyarországért Mozgalom 2020. februári felhívására semmi reakció nem érkezett eddig a pártok felelős vezetői részéről. Igaz, nagyon sajnálatos módon a magukat ellenzékinek nevezett civil mozgalmak köréből sem. Még inkább fájdalmas, hogy a konkrét “Előválasztási javaslat”-ra sem érkezett érdemi reagálás, csupán annyi, hogy “Mi is azt mondjuk, hogy előválasztáson kell kiválasztani a közös miniszterelnök jelöltet” . 

Ez azonban messze nem az, ami a mi javaslatunkban szerepel, ami szerint:

“Előválasztást kell megszervezni minden egyes körzetben, és mindenkit oda kell engedni!”

Ezen közben a magukat az ellenzék egyetlen meghatározó tömbjének gondoló hat párt hibát hibára halmoz az ellenzéki összefogás látszólagos támogatása ürügyén.

Előbb hatpárti diktátum alapján jelölnek a borsodi időközi választáson egy rasszista jelöltet úgy, hogy közben elutasítják az előválasztást. A következményeit pedig azóta egyre hangosabban azokra kívánják hárítani, akik előválasztást kértek, követeltek, sőt a hatpárti “mutyi” előtt jóval előbb kezdeményezték az előválasztást az időközi választás közös ellenzéki jelöltjének kiválasztása céljából.

Ezért mi szintén Tóth Ádámot támogatjuk, aki előválasztást akart.

 

 

A Mai napon pedig kiderült, hogy most meg saját akciót tartottak az összegyűjtött íveknek a felhasználásával a Momentum szerintünk felelőtlen vezetői.

Rogán szomszédjai kertjébe öntötték azokat az íveket, melyeket máshová szántak küldeni az emberek.

Ezzel az akcióval a Momentum bebizonyította, hogy képtelen megérteni az emberek azon igényét amiért nekik adták le az “inzultációs” íveket.

De a Momentum mellé felsorakozott a Demokratikus Koalíció is a két párt közötti versengés jegyében, és Kálmán Olga büszkén öntögeti az asztalra a náluk leadott “inzultációs” íveket, miközben mi azt várjuk, mikor kapunk információt, mennyi gyűlt össze összesen és milyen közös akció lesz ezekkel az ívekkel.

Szerintünk felháborító, amit a magukat “egyetlen ellenzékinek” mondó pártok művelnek. Előbb a Momentum, most a DK használja fel – igaz nagyon rosszul – a saját pártépítés érdekében azoknak az embereknek a drága munkáját, akik abból a meggyőződésből adták le az íveket a pártok irodáiban, és esetlegesen működtetett pultjaiknál, hogy azt eljuttatják az akció kezdeményezőihez, Szél Bernadett, és Hadházy Ákos független képviselőkhöz, hogy aztán egy közös döntés eredményeként jelezhessük, hogy sokan vagyunk a NER hazugságai ellen. Mára kiderült ez a jelenlegi hatpárti ellenzék képtelen felfogni, hogy nem csak ők az ellenzék!

A saját tapasztalataink szerint azok, akik nem küldték vissza a kormánynak az íveket, azok nem pártpolitikai haszonszerzés céljából adták le a pártok által is működtetett gyűjtőpontokon az íveket, hanem azért, hogy azokat eljuttassák a kezdeményező Hadházy Ákos és Bernadett Szél független képviselőkhöz! Azt várták és várják, hogy összesítés után egy közös (nem egy, vagy két párt) akciója keretében bemutassák a rengetegen gyűjtött íveket és közösen döntsünk azok további sorsáról.

Ez az akció a rengeteg civil aktivista ismételt arculcsapása.

Ébredjetek fel ellenzéki választók! Ma már nem csupán NER, de a hatpárti ellenzék ellen is fel kell emelni a hangot!

Ezek az akciók nem a mi akcióink!

Mi előválasztást szeretnénk minden körzetben.

És mindenkit oda kell engedni, hogy valóban a legesélyesebb jelölt legyen a NER jelölt ellenfele, akkor is, ha nem a hatpárt valamelyikének ejtőernyőse éppen.

Csatlakozz a Normális Magyarországért Mozgalomhoz!

Követeljük együtt az előválasztást minden körzetben, és hogy mindenkit oda kell engedni!

Kategória: Egyéb kategória, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük