Kell e posta Feketehegy-Szárazréten?

Posta

Mint azt az itt élők tudják, elég rossz döntést hozva, a Szamos ABC üzlethelyiségében hozták létre annak idején a városrész postáját. Történt ez úgy, hogy a Virág lakópark építőjének kötelezettségét valamilyen rejtélyes okból törölték, amely egy korszerű posta helyiség megépítéséről szólt. Érdekessége a dolognak, hogy az alapok már álltak, amikor az akkori vezetés úgy döntött, jó lesz az itt élőknek – még talán főleg másoknak – egy olyan helyen lévő posta is, ahol sem a munkahelyi, sem a kiszolgálási feltételek nem biztosíthatóak. Az ÁSZ ellenőrzés azonban azóta sem volt itt. Csupán az alkalmazottak betegsége miatt a járvány kezdetén egyszerűen bezárták.

Vajon kell posta a városrésznek?

Természetesen a NER kétharmados törvénygyára 2012-ben olyan posta törvényt alkotott, amiben mindenről van szó, csak normális szolgáltatásról nincs!

Sajnos a törvény szerint Székesfehérvár igénye négy posta hivatallal kielégíthető. Azt, hogy a feltételeket úgy kezdi a törvény is, hogy az igényeknek és a lakosság szükségleteinek megfelelő közel elérhetőnek kell lenni a szolgáltatásnak, senkit nem igazán érdekel. Így fordulhat elő, hogy a városrész lakói és vállalkozói a küldeményeiket a legtávolabbi városrészben tudják átvenni! Maroshegyre azonban autóval az elkerülő úton el lehet jutni, de nincs mindenkinek. Kerékpárral és gyalogosan viszont szinte elérhetetlen távol van.

Hogy miért a maroshegyi posta fiók lett kijelölve, és meddig tart az alkalmazottak betegsége, vagy mikor és hol valósul meg a terület “mindentől független” képviselő választási ígérete, arról két hónapja csend van!

Ezért is fordultam kérdéseimmel a város vezetőihez. Sajnos azonban egyszerű polgárként eddig válaszra sem méltattak! Ezért kénytelen voltam a nyilvánossághoz fordulva megismételni a kérdéseimet.

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Jegyző Úr!

Először is erőt egészséget kívánok a veszélyhelyzet miatt Önökre hárult feladatok további, hatékony és eredményes végzéséhez!

Azonban az élet nem állhat meg. Mint tudják Feketehegy Szárazrétről eltűnt a posta szolgáltatás, és eléggé el nem ítélhető módon a város túlsó felére, Maroshegyre (nem a centrumba) kell utazgatni az itt élőknek, vállalkozóknak, ha küldeményeket akarnak átvenni.

A választási ígéret egy szokásos lózung volt. És már a helyi kis Posta eredeti létrehozása is hiba volt egy élelmiszer boltban, hiszen semmilyen higeniai és munkahelyi előírásnak nem felelt meg. Ezért a magam részéről csakis egy követelményeknek megfelelő, önálló postát tudok elfogadni az ígérgetés helyett.

Meddig lehet tűrni, hogy a Posta a törvényt és a lakossági igényeket figyelmen kívül hagyja?

Mikor várható, hogy a városrész lakói megfelelő szolgáltatást kapjanak?

Mit tehet az önkormányzat, és jelenleg a felhatalmazást élvező polgármester a szükségletek kielégítése érdekében?

A területi képviselő ígéretét a COOP képviselőjének bólogatásával együtt felejtsük el!

https://www.szekesfehervar.hu/lakossagi-igeny-alapjan-kozosen-bovithetik-a-feketehegyi-postat

Üdvözlettel:

Buth Sándor elnök

Normális Magyarországért Egyesület

Kategória: Fehérvár hírei | A közvetlen link.

2 Responses to Kell e posta Feketehegy-Szárazréten?

  1. Buth Sándor szerint:

    Az ABC talán a COOP tulajdona. Tehát, nem hiszem, hogy ott lehet posta.

  2. Kneifel András szerint:

    Milyen távlati tervek vannak az egykori SZIM ABC épületével kapcsolatban? Jó ideje ott áll kihasználatlanul…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük