Jövőnk

Semmi sem lesz már ugyanolyan mint eddig volt. Most az a célunk, hogy mindannyian éljük túl! Ha figyelünk magunkra és másokra, akkor van esély. Önkéntes karanténban most ne a politikai hatalom elleni harc foglalja el a fő helyet életünkben, hanem találjuk ki közösen a jövő normális Magyarországát!

A családok és a gazdaság teljes csődje után csakis egy teljes szolidaritáson alapuló társadalom lesz képes felemelkedni. Alakítsuk meg a Normális Magyarországért Mozgalom szakcsoportjait, és szervezzük meg együtt az új, szolidáris demokrácia rendszerét!

Azt gondolom, hogy a szociáldemokrácia alapját jelentő szolidaritásra alapozott társadalmi, gazdasági berendezkedés lehet az a jövőkép, ami normális Magyarországot, normális Európát és normális Világot hozhat létre a járvány elmúltával.

Csabai Kristóf írását alapvetően egy fontos írásnak tartom ahhoz, hogy elgondolkodjunk, és találjuk ki közösen a normális Magyarországot!

“A világ számos pálforduláson esett át, és még számos változás áll előttünk. Az emberiség mindig katasztrófák, háborúk, járványok közepette találta meg a fejlődés útját: sosem értettünk a szép szóból. Lehet, hogy éppen itt van az idő átállni egy új életrendre, ehhez pedig szükséges az alkalmazkodás. De ahogy egy egész világ leállt pár hét alatt, és ehhez a társadalom jó része csak bólogatni tudott (vagyis más választása nem volt), úgy tudunk majd ahhoz is alkalmazkodni, ha a jövőben például jegyezni akarják, hogy honnan jöttünk, hová tartunk, és milyen az egészségi állapotunk. Persze mire mindez megváltozik, addigra lesznek, akik sokat veszítenek, és persze vannak, akik már most is túl sokat veszítettek. A legjobb, amit remélhetünk, hogy egy ilyen krízis éppen arra serkenti az országokat, hogy javítsanak a társadalmi egyenlőtlenségeken, amik a lakosság nagy részét ennyire sérülékennyé teszik. A történelem ugyanakkor azt mutatja, hogy ez nem mindig kikövezett út.”

Kérlek, jelentkezz, ha államigazgatási és jogi, közgazdasági, szociális és munkaügyi, társadalompolitikai, agrár és vidékfejlesztési, honvédelmi, környezetvédelmi, és egyéb szakterületeken vállalod az együttgondolkodást! 

Jelentkezni lehet az E-mail címünkön és online üzenetet küldve!

A megfelelőt kell jelölni!
Csak szervezet esetén kell kitölteni!
Lakcím, vagy székhely!
Kérdés, vagy javaslat beküldése.

 

 

Kategória: Államigazgatás, Közösségépítés | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük