Ellenzéki “Kerekasztal”

Európai, normális Magyarországot szeretnénk!

SÖPKÉZ SÁNDOR: A harmadik útról, röviden – kerekasztal-mp.hu

„Egy választást nemcsak megnyerni kell, hanem egy sikeres kormányzással megvédeni és megerősíteni 4 év alatt. És ott már nem elég a jelen tagadása. Alkotni, dolgozni, együttműködni kell, hatékonyan, közös és jó célok érdekében. És a rendrakás után, békét teremteni.”

www.kerekasztal-mp.hu

A Normális Magyarországért Mozgalom egyetért az Új Kezdet budapesti elnöke, Söpkéz Sándor írásának döntő többségével. Éppen erről szól a Normális Magyarországért Mozgalom

“Előválasztást mindenhol és mindenkit oda kell engedni!”

kezdeményezése.

Az általa is említett pártok és civil mozgalmak szoros összefogására nagy szükség van ehhez. Sőt bátorítani és segíteni kell az új, vagy megújuló baloldali pártok és mozgalmak összefogását is.

A NORMA által javasolt előválasztáson, a “több X-es” szavazás módszerével kiválasztható az a 106 közös egyéni jelölt, akikkel a NER lebontása megvalósítható. A különböző listákra leadott szavazatok alapján az is kiderül, milyen koalíciós kormányt szeretne a nép. A közös miniszterelnök és a közös program csak ezután lehetséges.

Az előválasztásnak a megszervezése, valamint a hozzá kapcsolódó kampány a 2022-es választás napjáig az ellenzéki oldalon tartaná a közbeszéd irányítását. Nem a NER által előhúzott kommunikációs trükköket, jogalkotási színjátékokat kellene megválaszolgatni.

Amennyiben akár a ma még kisebb pártok, vagy a parlamenti pártok elutasítják az előválasztást és továbbra is a választási eredményt kevésbé meghatározó, a hatalom és barátai által törvénymódosítással is nehezített listaállitással foglalkoznak, azzal csupán “biznisz párt” besorolásukat erősítik meg, és hiteltelenné válnak a NER lebontását valóban akaró ellenzéki választók előtt.

Tehát, a Kerekasztal összehívása fontos, de nem csupán az aktuálpolitikai események miatt, hanem a választás és a jó kormányzás feltételeinek biztosítása okán is, ahogy azt a Normális Magyarországért Mozgalom már jó ideje kezdeményezte.

A Normális Magyarországért Mozgalom támogatja és maga is csatlakozik a V21 mozgalom által javasolt “Kerekasztal” kezdeményezéshez ugyanúgy, ahogy azt az Új Világ és az Új Kezdet pártok már megtették. De egyúttal felkérünk minden ellenzéki erőt a “Kerekasztal” létrehozására.

Kezdjünk el közösen gondolkodni, kirekesztés nélkül, együtt!

Kategória: Előválasztás, Vélemény | A közvetlen link.

1 Responses to Ellenzéki “Kerekasztal”

  1. Gedei Tibor szerint:

    Mijaza V21 mozgalom?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük