Az ellenzék terve 2022-re

Az ellenzék erős embere elárulta, hogyan fogják leváltani 2022-ben Orbánékat. 2019.10.21.

A budapesti modellel készül országosan is mind szervezeti, mind szövetségi szempontból sikerre vinni az MSZP az ellenzéket 2022-be– erről beszélt hétfő reggel Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselője az ATV Start vendégeként.

„2022 szempontjából nézünk mindent, ezért a legfontosabb, hogy ennek a szervezetét teremtsük meg” – mondta Molnár. Kifejtette, „a „Budapest-modellt” úgy értjük, hogy időben keressük meg a legjobb jelölteket, a legjobb miniszterelnök-jelöltet. Nem Budapest szociológiai modelljének ráerőltetéséről van szó más területekre, hiszen ezek közt rengeteg
kulturális, szociológiai és más különbség van.”

A pártigazgató hangsúlyozta, hogy az MSZP által kezdeményezett előválasztási modell, az emberek véleményének megkérdezése, jelentős siker volt, és a következő választások csapatait, és hamarosan az új miniszterelnök-jelöltet is így lesz érdemes majd kiválasztani. Ígérte, hogy pártja, az MSZP is rátermett jelölteket fog ajánlani minden pozícióra.

A pártigazgató ezután kérdésre a DK-val való együttműködésről beszélt, kiemelve a volt miniszterelnök szerepét is a változásokban, és azt, hogy véget kell vetni a fideszes lejáratásának.

„Tőlem személyesen mindig is nagyon idegen volt a Gyurcsányozás, hiszen ne felejtsük el, hogy Magyarország volt miniszterelnökéről és egy koalíciós, szövetséges párt elnökéről beszélünk. A
szövetségnek vigyáznia kell arra, hogy egymást segítő, építő mondatokat mondjunk, hiszen 2022-ben teljesen világos, hogy közös kormányzásra készülünk. Ez volt a fő üzenete az önkormányzati választásnak is, éppen ezért nekünk arra kell vigyázni, hogy egységek maradjunk!”

Kiemelésem (CSELEKVÉSI VÁZLAT, SORVEZETŐ):

 1. Szervezet(tség) nélkül nincsen szövetség.
 2. Időben, vagyis sürgősen.
 3. Budapesti-modell adaptálása (sajátosságainak megfelelően) vidékre.
 4. Nagy figyelemmel kell lenni a különbségekre.
 5. Az emberek véleményének megkérdezése.
 6. Rátermett jelöltek megtalálása.
 7. Építkezzünk.

EZ (LESZ) AZ IRÁNY! EHHEZ KELL ALKALMAZKODNUNK! – AMI EGYÉBKÉNT RENDBEN IS VAN!

Mészáros István

Kategória: Civil Társaság, NORMA Klub, Vélemény | A közvetlen link.

1 Responses to Az ellenzék terve 2022-re

 1. But Sándor szerint:

  Egyértelmű, hogy építkezni kell. Ezért is dolgozunk azon, hogy minden településen legyen létrehozva egy NORMA klub, ahol az emberek a valós problémákkal foglalkoznak és közösen döntenek kiket tartanak alkalmasnak ügyeik képviseletére.
  Ezért is kérünk mindenkit csatlakozzon a kezdeményezéshez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük