Normális közéletről

Kétórás személyes megbeszélés volt Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere és Lázár János, a térség országgyűlési képviselője között. A politikusok ezután együtt álltak ki és mondták el, miben tudnak majd együttműködni. Puskaporos hordóról és polgárháborús hangulatról be isszéltek, amit el kell engedni.

Szerintem már régen el kellett volna engedni, és végre az árkok betemetését kellene közösen végrehajtani.

Egyébként a demokratikus berendezkedés alapvetése, hogy a megválasztott tisztségviselők a választóik, sőt az általuk képviselt térség minden polgára érdekében szót értenek egymással, ha nem is ugyanazt gondolják a világról.

Az már csak a teljes morális válságban lévő magyar közéletben fordulhat elő, hogy egyes ellenzéki politikai szereplők az elvileg volt szövetségesüket már azért is támadják, mert szóba merészel állni a politikai ellenfelével, holott ez lenne a normális.

A Normális Magyarországért Mozgalom csoportja mindig is azt vallotta, hogy a politikai ellenfél sohasem lehet ellenség. Magam is ezen elvek mentén vettem részt a helyi közéletben. Igaz, kaptam is érte hideget, meleget, sőt etikai feljelentést és lejárató leveleket is az elvileg ellenzéki oldal helyi vezetőitől és megmondó embereitől.

Most ismét lehetőséget adok ezeknek az embereknek, mert kénytelen vagyok ismételten városunk szerintem is felelősen gondolkodó, demokrata polgármesterének szavait hívni segítségül.

Dr. Cser-Palkovics András a Facebook bejegyzése szerint végtelenül gyermetegnek és károsnak tartja például, amikor Márki-Zay Pétert azért kritizálják egykori szövetségesei és a kommentelők egy része is, mert Lázár Jánossal közösen tartott sajtótájékoztatót.

“Aki így tett, az nem a kötelességek végrehajtását várja a politikustól, hanem permamens kampányt, állandó csatározást a saját vélt igazságuk győzelmének reményében.”

A kampánynak vége!

A negyedik kétharmados Fidesz győzelem után talán eszmélni kéne, hogy a magyar választók békét szeretnének.

Kategória: Blog, Közösségépítés, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük