Normális Magyarországot szeretnénk!

 

🇭🇺 Szeretném őszintén ajánlani mindenkinek ezt a Facebook oldalt!

Szavazatszámlálók beszámolói

Klikk ide!

Természetesen hatalmas köszönet mindazoknak, akik nagyvárosokból, s főleg a fővárosból vállalták, hogy a 6párti összefogás pártdelegált tagjaiként vegyenek részt Magyarország legkülönbözőbb vidéki településein működtetett szavazókörök munkájában!

🇭🇺 Annak is nagy élmény olvasgatni ezeket az – nevezzük inkább élménybeszámolónak, mint szociológiai, vagy társadalompolitikai tanulmánynak – írásokat, akik már eddig is résztvevői voltak a választások lebonyolítását biztosító szervezetek valamelyikében zajló munkának választott, vagy delegált tagként.

🇭🇺 Két dologra azonnal rávilágítanak ezek a beszámolók. Az egyik, hogy amíg a Fidesz elvégezte azt a munkát, hogy valamilyen szinten minden településen jelen legyen, addig az ellenzéki összefogás pártjainak ez nem sikerült, sőt a korábban több helyen jelenlévő MSZP is kiszorult vidéken. A másik, hogy ezeknek az őszinte szavakkal írt beszámolóknak köszönhetően talán végre megérti a negyedik kétharmados vereséget szenvedő ellenzék és a társadalom nem Fidesszel szimpatizáló része, hogy a választási csalás emlegetésével hergelni egymást nem lehet. Ugyanis a magyar választási rendszer kizárja, hogy a választási folyamatban csalják el a választást! Ezt eddig még ennyien nem igazolták, bár eddig is ott voltak a pártok delegáltjai. A csalás nem itt, hanem már a törvényi szabályozás során, valamint az állami és önkormányzati intézményrendszer kiépítése, személyi összetétele kiválasztása során és a közmédia működtetése során megtörténik! A legtöbben arról számoltak be, amiről a munkában eddig résztvevő ellenzéki delegáltak is mindig, hogy alapvetően probléma mentesen dolgoznak együtt ezekben a szervekben a különböző érdekek mentén ott lévő emberek.

🇭🇺 A harmadik dolog az, hogy a beszámolókból kiderül, hogy mennyire meglepődnek ezek a nagyon becsületes és tisztességes “pesti értelmiségi” emberek, hogy egyes vidéki kistérségekben mekkora a szegénység, az iskolázatlanság, a kiszolgáltatottság, és ennek következtében a tudatlanság. Csak remélni tudjuk, hogy az első felindulásból elhatározott döntés, miszerint “menni kell ebből az országból a többiek után”, megváltozik mindenkiben, és úgy áll majd, hogy “menni kell, nem csupán ilyenkor, hanem folyamatosan ezen településekre, és tanítani”!

🇭🇺 A Normális Magyarországért Mozgalom most is csak azt javasolja, amit 3 éve! Hozzuk létre közösen, minden településen a legalább 2-3 főből álló civil társaságokat, amelyek a Normális Magyarországért Egyesület tagszervezeteiként működve segítheti a normális, tudatos közélet kialakítását mindenhol!

Kategória: Államigazgatás, Blog, Civil Társaság, Elections, Politics, Szociális válság, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük