A normális közbeszédért!

Nem olyan országban szeretnénk élni, ahol némelyek újabb és újabb ellenségképet, kiszolgáltatott kisebbségeket állítanak méltatlan támadások célkeresztjébe. Úgy gondoljuk, hogy az ilyen felelőtlen vádaskodás további feszültséget, félelmet, agressziót kelt a magyar társadalomban.

Petíciót indított a Szemlélek annak érdekében, hogy a romboló kijelentések helyét átvegyék az építő megszólalások. Oldalukon néhány olyan példát is felhoznak, melyek szerintük hűen mutatják, milyen mélyre süllyedt a magyarországi közbeszéd színvonala:

  • rothadt lelkű gátlástalan szemétláda, egy aljas görény – idézet Bayer Zsolttól
  • bajszos szar – ezt skandálták a CEU-párti tüntetők Áder Jánosnak
  • szerencsétlen, gumikeresztény, senkiházi – idézet Huth Gergelytől
  • egy szar ember, egy jellemtelen, köpönyegforgató senki – idézet Bencsik Andrástól
  • rémisztő képződmények – idézet Niedermüller Pétertől
  • demens vénember – idézet Bayer Zsolttól

A fenti idézetek is arra sarkallták a petíció kezdeményezőit, hogy konkrét lépéseket tegyenek a pozitív változásért, ezért arra hívnak mindenkit, hogy aki egyetért velük, csatlakozzon a felhíváshoz.

A felhívást már aláírta Gundel Takács Gábor, Kepes András, Acél Anna, Hodász András, Sáhó Eszter, Gégény István, akik közös levelükben többek között arról írnak, hogy:

Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol némelyek újabb és újabb ellenségképet, kiszolgáltatott kisebbségeket állítanak méltatlan támadások célkeresztjébe. Úgy gondoljuk, hogy az ilyen felelőtlen vádaskodás feszültséget, félelmet, agressziót kelt a magyar társadalomban.

Kérjük a döntéshozókat, közéleti szereplőket, a tudományos, kulturális élet képviselőit, újságírókat, médiaszemélyiségeket és minden olyan embert, aki aktívan részt vesz a közgondolkodás formálásában, hogy saját lehetőségeivel járuljon hozzá a közbeszéd békésebbé formálásához! Emeljük fel szavunkat minél többen a romboló, kártékony, kirekesztő, emberséget nélkülöző megszólalások ellen!

Természetesen a Normális Magyarországért Mozgalom is arra kéri szimpatizánsait, hogy csatlakozzanak a fenti felhíváshoz, és mutassunk példát! Ugyanakkor azt is kérjük, hogy mindazok, akik egyetértenek azzal, hogy a normális közbeszédben mindegyik oldal közszereplőinek, sőt bármely oldal szimpatizánsainak nagy felelőssége van, és vállalják a NORMA támogatását ebben a feladatban, csatlakozzanak hozzánk az alábbi űrlap kitöltésével!

A megfelelőt kell jelölni!
Csak szervezet esetén kell kitölteni!
Lakcím, vagy székhely!
Kérdés, vagy javaslat beküldése.

 

Kategória: Egyéb kategória, Közlemény, Olvasnivaló, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük