Időközi választás Borsodban

Borsod Abaúj Zemplén megye 6-os számú választókerületében a képviselő tragikus halála miatt időközi választást tartanak október 11-én.

Részvétünk Koncz Ferenc családjának! Nyugodjék békében!

A parlamenti ellenzék jelenlegi képviselői sorra írják okosnak hitt gondolataikat ezen választás szerintük kívánatos forgatókönyvéről.

Az Azonnali.hu már július 24-én arról cikkezett, hogy minden párt (ők is csupán 4-5 pártot számítanak “minden párt”megnevezésük alá 😥) jelöltet állít a választókerületben, sőt a Jobbik néven is nevezi jelöltjét Bíró Lászlót.

A háttérben bizonyára van mozgolódás, de egy biztosnak tűnik, a kérdés nem is olyan egyszerű, ahogy emlékeink szerint 2013-ban a kivezényelt Dk-s különítmény “Összefogást! Összefogást!” ordítozott, az akkor még nagy reményekkel eléjü lépő Bajnai Gordon beszéde alatt. Azt, hogy ki, kivel, mikor és hogyan, arról senkinek nem volt ötlete, az eredmény pedig ismert.

Nagyon erre hajadzik a mostani lelkesedés is. Vajon mi lehet a valóság?

Vajon hogyan jut Varga Damn Andrea, a Jobbikból éppen Jakab Péter által kizárt, Budapesten élő, veszprémi képviselő arra a következtetésre, hogy a Tokaj-Hegyalja és környéke lakóinak pontosan Jakab Péterre van szükségük?

Miért pont rá?

Miért hiszi Andrea, hogy bárhol, de főleg itt a Jobbik jelöltjére vágynak? Vajon a parlamenti padsorban ülők bármelyike elgondolkodott e már azon, hogy az emberek mindenhol, ezért itt is arra vágynak, hogy őket képviselő ember legyen a térség képviselője?

Ez a térség már megválasztott furcsa jelölteket. De választott hiteles független jelölteket is!

Nem csak itt és most, hanem – a nem is távoli 22-es választáson – mindenhol csak akkor lesz az ellenzék jelöltjének győzelmi esélye szerintünk, ha összellenzéki előválasztást tartanak minden körzetben!

Ezen az előválasztáson biztosítani kell minden nem kormánypárti jelölt indulásának feltételeit! Ne higgye senki, hogy csupán a magukat “nagy pártnak” nevező pártok jelöltjei közül kiválasztott közös jelöltet mindenki támogatja, ha esélyt sem biztosítanak számára, hogy az ő jelöltje is megmérethesse magát az adott előválasztáson!

Ezek a jelöltek ma még lehet, hogy nem ismertek, de a mostaniak sem voltak azok, amíg elő nem kerültek!

Talán az őket jelölő kis pártok, vagy társadalmi szervezetek valóban csupán néhány százalékot, vagy csak ezreléket érnének el – bár előre nem tudjuk – , azonban azt biztosan tudjuk, hogy minden egyes plusz szavazatra szüksége van a jelenlegi ellenzéknek a sikeres választás megvívásához. Ugyanis a kormánypártoknak szavazó bázisából, ami 1 Millió 800 Ezer, valamint a 30-40 % bizonytalan táborából szavazatot elvonni csupán új arcok, új baloldali és leginkább konzervatív pártok képesek. Ezt támasztja alá, hogy a jelenlegi 6 parlamenti párt által már mindenféle összefogásnak titulált próbálkozás ellenére kétharmados többséggel kormányoz a Fidesz 2010 óta.

Tisztességes előválasztást kell tartani minden körzetben. És ennek szabályait még idén rögzíteni kell.

A borsodi időközi választás – a sajnálatos okból történő kiírása ellenére is – lehetőség az ellenzék számára, hogy ne egyes pártok prominensei, vagy pozícióban lévő képviselők véleménye alapján, hanem egy összellenzéki előválasztást tartva találják meg az itt élők által leginkább támogatott, hiteles jelöltet.

Ez egyben az országos előválasztás élesben vizsgázó főpróbája is lehet! Ennek az előválasztásnak a lebonyolítására a Magyar György nevével fémjelzett csapat, az ELEGY, és a technikai hátterét biztosító aHang készen áll.

A Márki Zay Péter vezette MMM támogatja az előválasztást, ahogy ezt a helyi ellenfelei a Promenad című lapjukba a szemére is vetik. Szögezzük le, nincs abban semmi sértő, ha részvétünk kinyilvánítása mellett már a jövőről gondolkodunk.

Természetesen mi, akik a Normális Magyarországért Mozgalom egyre bővülő csapatának tagjai vagyunk, csakis támogatásunkról biztosíthatjuk az előválasztást, hiszen jó ideje mondjuk, hogy néhány párt mutyijával nem lehet változás. Ehhez az előválasztási javaslatunkat letettük. Hogy kik, hogyan, és mit válaszoltak, az hű képe a torz magyar közéletnek.

A Normális Magyarországért Mozgalom a Tokaj-Hegyalja és Szerencs, Szikszó, Tiszaújváros mi, térsége lakói érdekeinek szerintünk leginkább megfelelő, fiatal, helyi kötődésű, független jelöltet támogatja!

Hogy ki legyen?

Hamarosan kiderül!

Addig is, sőt utána még inkább kövessenek bennünket a Facebookon!

https://www.facebook.com/Tokaj-Hegyaljáért-103778294769406/

Hamarosan jön!

Kategória: Államigazgatás, Közösségépítés, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük