Szolidaritás a családokért

Szolidaritás kell a magyar családok védelme érdekében!

Azt gondoljuk, hogy akkor, amikor a Munkaügyi Központ ugyan nem ad hivatalos adatokat, de tudjuk, – hiszen sokunknak családtagja érintett – sokan vannak, és még többen lesznek, akiknek napi megélhetési gondjaik jelentkeztek a veszélyhelyzet miatt, de egyelőre a kormány segítségére nem számíthatnak, akkor egy felhívással, egy Facebook szavazással kell fordulnunk a helyi polgármesterekhez az alábbiak szerint.

A NORMA felkéri Székesfehérvár MJV polgármesterét, és minden magyar település polgármesterét, hogy – addig, amíg a veszélyhelyzetet kihirdető kormány nem intézkedik megfelelő szociális ellátás biztosításáról a járvány, valamint a kormány intézkedései következtében nehéz helyzetbe került családok érdekében, addig – a saját költségvetésük szociális keretéből, és a már megkapott és később is gyűjtött adományokból létrehozott alapból nyújtson ellátást részükre a veszélyhelyzet alatt, az alábbiak szerint.

Székesfehérvár MJV (XY település) havi 100 Ezer Forint rendszeres települési támogatást nyújtson a településen lakóhellyel rendelkező polgárnak, ha az illető igazoltan a járvány, illetve a veszélyhelyzet miatt veszítette el munkahelyét és/vagy családjában kiskorú (0-14 éves) gyermek felügyeletét látja el, és ezért jövedelemforrással nem rendelkezik.

A rendszeres települési támogatás legyen egyszerűsített, és online formában benyújtható igénylőlapon igényelhető! Az igénylő nyilatkozatának beérkezését követően a polgármester 5 napon belül hozza meg döntését, ami ellen fellebbezni lehessen!

A Munkaügyi Központok ezen rendszeres települési támogatás megvalósítása esetén csupán a veszélyhelyzet feloldása után kezdje meg a legalább 9 hónapra kiterjesztett munkahely kereső támogatás (munkanélküli segély) folyósítását!

Mit gondoltok Cser-Palkovics András és bármelyik kollégája reagál rá?

Vajon kéri e a kormány segítségét a szociálisan krizishelyzetbe kerülő polgárai érdekében ő, vagy bármelyik kollégája?

Vajon a NER eddigi haszonélvezői támogatják e ezen helyi pénzügyi alapok feltöltését?

Szavazás a Facebook csoportban!

 

Kategória: Államigazgatás, Vélemény | A közvetlen link.

3 Responses to Szolidaritás a családokért

 1. But Sándor szerint:

  TÁJÉKOZTATÓ FIGYELEMFELHÍVÁS

  a szociális biztonság megőrzését segítő, szociális rászorultságtól függő megélhetési és lakhatási támogatások igénybevételének lehetőségeiről, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesterének vonatkozó intézkedéseiről.
  https://www.szekesfehervar.hu/veszelyhelyzeti-telepulesi-tamogatas-informacios-szolgalat?fbclid=IwAR1c6K-78ufKqZqpqy2FgiBHxdBQ2uhI0zaa28YoDKPlGK6iJprp4ZMat_U

 2. Buth Sándor szerint:

  Valóban kérdés, hogy miből!
  A kormány még a meglévő keveset is elvonja az önkormányzatoktól, és el akarja lehetetleníteni az önkormányzatiságot.
  Azonban szolidaritásra van szükség! Követeljük együtt a kormánytól, hogy fejkvótát biztosítson!

  A kicsi, közepes, és a nagyobb települések polgármestereinek együtt kell követelni a kormány támogatását, függetlenül attól, hogy fideszesek, ellenzékiek, vagy “függetlenek”! Ezenkívül ott vannak az önkormányzatok szövetségei is! Követeljék közösen, és velünk lakókkal együtt a kormányzatól az értelmes gazdaságvédelmi intézkedéseket! Ne idénymunkásnak akarják használni a munkahelyüket elveszítő embereket, hanem biztosítsák, hogy visszatérhessenek eredeti munkájukhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük