Kellő szigor Székesfehérváron

Együtt!
Csak közösen sikerülhet!

A nagy világjárvány idején csak az összefogás segíthet! Nincs itt a politikai haszonszerzés ideje egyik oldal által sem! Vegyük tudomásul a veszélyhelyzetet, de ugyanakkor azt is, hogy a politikai ellenfeleink nem ellenségeink!

Véleményünk szerint még “béke időszakban” is sokkal emberibb, normálisabb, sőt a hazát és a nemzetet valóban szolgáló, ha néhány megvalósítási gyakorlatban meglévő ellentét kivételével a nagy kérdésekben, az ország és a nemzet létkérdéseiben együttműködés van minden egyes politikai oldal között!

A politika ugyanis nem harctér, nem hadműveleti terület, tehát semmi ok a háborúra!

Ebben a vészterhes időszakban viszont egyenesen bűn a háború ugyanazon népek, országok, települések szolgálatára megválasztott politikai szereplők között! Egységre, együttműködésre van szükség!

Szeretnénk felkérni, sőt felszólítani Székesfehérvár közéleti szereplőit, sőt az egész ország közszereplőit is, hogy esküjükhöz, és az általános emberi normákhoz híven a közjót szolgálják a járvány időszakában és az újjáépítés alatt!

Ne egymás mocskolását, politikai ellenfeleik lejáratását tartsák feladatuknak! Nem egymással, nem is az Európai Unióval, hanem egy láthatatlan kórral, a corona vírussal vívjuk a háborút, és reményeink szerint győztesen!

Természetesen közösen őrködjünk az ország demokratikus hagyományai fölött és ezen időszakban se feledkezzünk meg a korrupció visszaszorításáról!

Mi, akik politikai hovatartozás nélkül azon szurkolunk, hogy minél kevesebb veszteséggel vészeljük át a járványt és annak gazdasági hatásait, és veszélyeztetettként akár önkéntes karanténban, akár fiatalabbként, munkába járással, vagy önkéntes segítőként aggódunk szeretteinkért és a város, a megye minden lakosáért, csak egyetérteni tudunk Cser-Palkovics András polgármester azon törekvésével, hogy minél szélesebb helyi összefogás jöjjön létre.

Magunk is sajnáljuk, hogy ezt az ünnepi időszakot nem tudjuk a hagyományok szerint szüleink, vagy gyermekeink és unokáink körében tölteni, de egyetértünk polgármester úr alábbi döntésével.

“Tudom, hogy ez az időszak mindenki számára nagyon nehéz. Különösen igaz ez az idős emberekre és a fiatalokra. Tudom, hogy a Húsvét kiemelkedő hitéleti időszak, tudom, hogy családi ünnep is, tudom, hogy gyönyörű tavaszi idő várható, de semmi sem lehet fontosabb most a védekezésnél, az emberi élet mentésénél és az egészség megőrzésénél. Ezért a szabályok betartását kérem mindenkitől! Nem azért, mert rendeletben van, és nem azért, mert be nem tartásuk szankcióval jár, hanem mert most ez mindenki érdeke. Ha valaki ezeket a szabályokat nem tarja be, az nem a polgármestert, a kormányt, a rendőrt, hanem elsősorban saját magát csapja be.”

A kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat. Megadta egyben a polgármestereknek a jogot, az ezzel járó felelősséggel, hogy a húsvéti időszakra szigorításokat rendelhessenek el az általuk vezetett településekre. Ezért a mai napon 14:00 órától április 13-án (hétfőn) 24:00 óráig a közterület használatára vonatkozó – az állami szabályokhoz képest további – szigorításokat rendeltem el, és – a kedd utáni időszakra is tekintettel – ajánlásokat fogalmaztam meg – írja Székesfehérvár polgármestere.

SZÉKESFEHÉRVÁR POLGÁRMESTERÉNEK KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEI

Nagyon boldog húsvéti ünnepeket mindenkinek, ezen rendkívüli körülmények között is!

Kategória: Közösségépítés, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük