Külföldi szennyvíziszap

Én azt vallom, hogy felelős közéleti szereplők a tényeket nem eltagadva, lehetőleg szakmai véleményekre alapozva politizálnak.

Tudom, soha nem leszünk mindenkivel egy platformon, de ez nekem nem fáj, és lejárató kampányt sem folytatok azok ellen, akik nem azt gondolják bizonyos kérdésekről, mint én. Az csak sajnálatos, kisstílű politikai játszma, amit ellenem, és társaim ellen folytatott az “ellenzékinek” csak önmagukat kinevező, helyi közéleti szereplők egy része.

Azonban a tények kicsit mások a fehérvári szennyvíziszap ügyben is, és ezt nem illik ferditeni a Jobbik, vagy bármely másik párt jobb színben feltüntetése érdekében!

A valóban súlyos kérdésben folyamatosan “fekáliát” emlegetni szennyvíziszap helyett csupán az emberek hergelésére jó, nem visz előre. Nem segíti a kérdés helyi, hazai, sőt európai uniós rendezését a szakmai és környezetvédelmi követelményeknek megfelelően.

Az ügyet Korózs Lajos hatvani ügyben tett parlamenti megszólalása indította el, amibe aztán a Jobbik is beleállt.

Helyben, Székesfehérváron magam is egyik kezdeményezője voltam a rendkívüli közgyűlés összehívásának, ahol ellenzéki képviselőként egyedül én kérdeztem csak, mert egyesek szerint semmi értelme kérdezni. Gondolom azért, mert akkor az önkormányzati kampány stratégia nem jön be!

A kormányhivatalok képviselői valóban nem sok tényt közöltek, de a Téglaipari Kft. képviselői nyitottak voltak szakmai álláspontjuk ismertetésére.

Nem kellett ahhoz sem erővel behatolni magánterületre, sem dulakodni a portással, sem látványos feljelentést tenni, hogy ismert legyen a területre engedélyezett szállítmány volumene!

Mérési eredmények

Ez akkor is szakmai ügy, ha egyesek még mindig azt gondolják kampány van még.

A végre összeállt ellenzéki összefogásnak persze sérülékeny a volta, hiszen minden résztvevő célja, hogy magát emelje ki, mint a legharcosabb ellenzéki erő. De azt is rögzítsük, nem csak jobbikosok, hanem sokan kezdeményezték az a szeptemberi beadványt, amely a külföldi szennyvíziszap beszállítás ügyében vizsgálóbizottság felállítására tett javaslatot. Ezt most, az Igazságügyi Bizottság, a november12-i ülésén elutasította. Tehát, nem került tárgysorozatba, azaz nem kerül a parlament elé, mint oly sok más ellenzéki kezdeményezés.

Ennek viszont vajmi kevés köze van ahhoz, hogy ki Székesfehérvár polgármestere. Jó lenne végre tudomásul venni, akár helyi képviselőként is, hogy az önkormányzati törvény szerint mire van, és mire nincs hatása, jogköre egy helyi képviselőnek, polgármesternek!

Ez még akkor is célszerű, ha sikeres alku következtében mind a négy “ellenzéki” képviselő tanácsnokként szerepel egy fideszes testületben!

Kategória: Környezetvédelem, Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük