Előválasztás

A változáshoz előválasztás kell! 

2020.03.06. 08.00

Szerintünk 2020. a vízválasztó! Vagy elhiszik a pártok, vagy elbuknak 2022-ben is.

De mi, ellenzéki választópolgárok nem kell, hogy velük bukjuk a változást! Az ellenzék ugyanis mi magunk, ellenzéki választók vagyunk!

A Normális Magyarországért Mozgalom azért is fordult felhívással minden ellenzéki választó felé, hogy támogassa az előválasztás követelésünket, és segítsen annak lebonyolításában!

Találjuk meg közösen mind a 106 egyéni körzet legalkalmasabb közös jelöltjét, alakítsunk bármilyen közös listát a listákra leadott szavazatok alapján, és döntsünk a listavezetők és más, civil jelöltek  közül ki  a legalkalmasabb miniszterelnök jelölt!

“Az biztos, hogy már most foglalkozni kell azzal, kikből és hogyan álljon fel az az ellenzéki csapat, amely 2022-ben meg akar mérkőzni a Fidesszel. Ha viszont idén nem indulnak be ezek a folyamatok, és 2021. nyaráig nem zárulnak le, akkor radikálisan lecsökken bármilyen ellenzéki esély a 2022-es választáson.”

https://merce.hu/2020/01/25/jambor-andras-iden-dol-el-a-2022-es-valasztas/

Tehát közösen gondoljuk át, mi a teendő!

Előválasztást kell tartani minden körzetben és mindenkit oda kell engedni!

Valahogy így gondoljuk mi.
1.) A közös egyéni jelölteket mindenhol előválasztáson kell kiválasztani a több X-es szavazás módszerével.
2.) Ahogy a miniszterelnök jelölt személyét is!
3.) Sőt  a listákra leadott szavazatok alapján a listák támogatottságát is mérni kell.
4.) A civilek és régi, vagy új, kispártok ugyanúgy jelölhetnek az előválasztáson!
5.) Minderről társadalmi vita és megegyezés kell!
6.) Van már olyan szervezet, amely ezt országosan is képes lebonyolítani, amennyiben támogatást kap. Az aHang Budapesten mindezt már bizonyította!
7.) A Normális Magyarországért Mozgalom nekik szeretne segítséget adni azzal, hogy követeli az előválasztást, és segítőket toboroz, valamint jelölt-jelölteket keres és ajánl!

Csatlakozz,

ha egyetértesz, és vállalj feladatot ebben!

Véleményedet itt is, és online, vagy személyes találkozóinkon is mondd el!

A budapesti előválasztás honlapján megtalálható a budapesti értéknyilatkozat, valamint az előválasztás szabályai is. Rögzítésre került, hogyan lehetett valaki jelölt, és az is mit kellett tenni annak, aki szavazni akart. Szerintünk elég, ha nyilatkozik, hogy célja a NER lebontása és részt kíván venni a választáson, ahol a közös jelöltet támogatja.

Az is megtalálható, hogyan vehettek részt a lebonyolításban a csatlakozó szervezetek. Szerintünk az országos előválasztáson jelölt, vagy jelölő szervezet elég, ha arról nyilatkozik, hogy célja a NER lebontása, elfogadja az előválasztás közösen kialakított szabályait, és a közös jelölt ellen nem indul, nem indít jelöltet a választáson.

Ezzel kapcsolatosan várjuk az ötleteket, javaslatokat, véleményeket az országos előválasztással kapcsolatos tevékenység megszervezéséhez!

Csupán az előválasztás eredményének ismereteben lehet és kell dönteni a listáról és a koalíciós lehetőségekről, vagy miniszterelnök jelölt személyéről.

Véleményed fontos! Írjad meg az informacio.norma@gmail.com E-mail címen! Vagy online a www.magyarorszagert.com oldalon!

A demokratikus ellenzék és a választópolgárok kapcsolatának segítése, valamint a választók igényeinek megjelenítésére hozzuk létre a NORMA Klub hálózatot!

Az együttműködésre kész civilek és függetlenek csatlakozzanak, és bővítsük együtt a Normális Magyarországért Mozgalmat!

Hozzuk létre a Társadalmi Kerekasztalt!

A Társadalmi Kerekasztal munkájában vegyenek részt a pártok és a Normális Magyarországért Mozgalomban (NORMA) fórum jelleggel együttműködő civil szervezetek képviselői és delegáltjai!

A Társadalmi Kerekasztal egyezzen meg a minimum programban, Magyarország ellenzéki értéknyilatkozatában (becsületbeli nyilatkozat) és fogadja el az előválasztás szabályait!

A felhíváshoz itt csatlakozhatsz!


Hogy miről is kell dönteni az előválasztáson, az itt található!

Ha gondolod, itt csatlakozhatsz hozzánk!

A megfelelőt kell jelölni!
Csak szervezet esetén kell kitölteni!
Lakcím, vagy székhely!
Kérdés, vagy javaslat beküldése.

2 thoughts on “Előválasztás”

  1. Trömböczki Sándor

    Egy ötlet: Az előválasztáson való indulás feltétele legyen, olyan támogatói aláírások gyűjtése, akik vállalják, hogy szavazóbiztosként részt vesznek a választási bizottság munkájában. Annyi aláírás legyen szükséges, ahány szavazóhelyiség van a választókerületben. Ez biztosítani tudná, hogy mindenhol legyen két ellenzéki ” ellenőr” a választáskor.

  2. A felhívás óta sok idő eltelt. Sajnos, nem igazán értették meg ellenzéki oldalon, hogy miért fontos a minden körzetben megtartott előválasztás.
    A fideszes többségű parlament viszont negatívan befolyásolta ismét a választási törvényt. Így a lista kérdése bonyolultabb lett, hiszen 71 helyen kell jelöltet állítani.
    Érdekes kérdés lehet, hogy a szerintem legfontosabb 106 egyéni közös jelölt mellet kampányolva lehet e több lista.
    Elvileg lehetséges, hogy minden párt önálló, vagy közös listát állít, de az egyéni körzetekben egy választási párt közös jelöltjét (ahová maga is delegál jelöltet előválasztáson) támogatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük