Előválasztás 2021. és a NORMA

Buth Sándor

A NER lebontását a 2022-es országgyűlési választáson elért teljes ellenzéki siker esetén lehet elkezdeni.

Mi kell ahhoz, hogy ez a siker legalább a remény szintjén megmaradjon?

Dr. Katona Andrea

Elsősorban teljes ellenzéki összefogás! De csupán választás technikai szövetségben. És valódi, hiteles, korrekt előválasztáson, több X-es (elfogadó) szavazás módszerével, a helyi választók által kiválasztott 106 közös jelölt!

Persze a pártok és civilek korrekt viszonyára is szükség lenne ehhez.

Nem csupán a Budapest összes sarkán alakult “civil” szervezetek erős vágya a hatalomhoz, hanem a pártok és valódi civil szervezetek vidéki megjelenése az, ami a változás reményét fenntarthatná.

Ellenzéki pártokban politizáló “civilek”?

Mégis, hogyan gondolják ezt?

Vajon miért van az, hogy csupán ezeket a hangokat erősíti fel a belvárosi kötődésű, bár magát ellenzékinek tartó média?

Nézzük csak meg a mostanra a mintegy 50-60 fős, főleg radikális baloldali egyetemistákból és a VIII. kerület balos vonaláról érkező tagokkal bővült mozgalmat, amely már csak Szikrának hívja magát, és március 13-án saját képviselőjelölt-jelöltjük is bejelentkezett Budapest 6. számú választókerületében az ellenzéki előválasztásra. Az ő jelöltjük a Mérce nevű balos hírportált megalapító és 2019. decemberéig főszerkesztő Jámbor András. Jámbor kampányának stábját főleg a Szikra tagjai alkotják, programjának egy részét is ők írták. Igaz, ebben a körzetben már szintén bejelentkezett a C8 civil szervezet vezetője, Csordás Anett a polgárok szolgálatára. De mi lesz a 18 budapesti körzeten kívüli választókerületek ellenzéki érzelmű polgáraival? Értük ki akar vajon ringbe szállni?

Furcsáljuk, hogy arra a kérdésre, hogy várható-e még, hogy esetleg más pártok tagjai vagy független jelöltek mellé is beállnak, Schultz Nóra csak annyit válaszolt, ezt is elképzelhetőnek tartja, hiszen tagjaik között is vannak olyanok, akik különböző ellenzéki pártokban politizálnak.

De akkor mitől civilek? Miért nem a saját pártjukban hintik az igét, és járják a vidéket, hogy sikerre vigyék pártjukat, és a teljes ellenzéket?

Nyerges Ferenc

A Normális Magyarországért Mozgalom ezek alapján nem tehet mást, minthogy eddigi vállalását – hogy nyitott a pártokkal és civil mozgalmakkal történő korrekt együttműködés minden formájára – fenntartva bejelentse, hogy célja a NER lebontása.

Ennek sikere érdekében támogatja az ellenzéki Előválasztás-t önkéntes aktivisták toborzásával, és a helyi, úgynevezett Választókerületi Civil Választási Bizottságok felállításával.

Mivel a Normális Magyarországért Mozgalom szerint a választás sikere a 106 egyéni közös jelölt eredményétől függ elsősorban, ezért minden körzetben saját jelölteket állít, illetve párt- és független jelölteket támogat, valamint miniszterelnök jelöltet nevez meg.

Vass Éva

Minderről hamarosan konkrétumokkal is elő fogunk állni!

Addig is kérünk mindenkit, hogy kövesse oldalunkat, és várjuk mindenkinek az online jelentkezését, aki valóban egy normális Magyarországot szeretne!

Csatlakozz a mozgalomhoz!

Kategória: Egyéb kategória, Előválasztás, Közlemény, Közösségépítés, Vélemény | A közvetlen link.

3 Responses to Előválasztás 2021. és a NORMA

 1. Rába György szerint:

  Mi a teendő?
  Rába György

 2. Gyimesi László szerint:

  Az eddigi előválasztás jelöltekről csináltam egy weblapot: https://www.gyimesilaszlo.hu/eloval/

  Részletesebb adatok a jelöltekről: https://www.gyimesilaszlo.hu/politika/wiki/index.php/Parlamenti_v%C3%A1laszt%C3%A1s_2022

  Szívesen veszek minden kiegészítést vagy észrevételt. A Normális Magyarország jelöltjeit is felveszem a weblapra, ha nyilvánosságra hozzák őket.

 3. Gyimesi László szerint:

  Az eddigi előválasztáson indulókról csináltam egy weblapot: https://www.gyimesilaszlo.hu/eloval/

  Ha valaki tud más indulóról, vagy bármilyen más észrevétele van, szívesen veszem.

  A jelöltekről részletesebb adatok itt vannak: https://www.gyimesilaszlo.hu/politika/wiki/index.php/Parlamenti_v%C3%A1laszt%C3%A1s_2022

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük