Fehérvári Nyilatkozat

Alakítsuk meg minden településen a NORMA Klubokat!

Elindult a Norma mozgalom egy normális Magyarország megteremtéséért. Várjuk mindazon polgárok csatlakozását, akik szintén normális országot szeretnének maguknak és a jövő generációjának!

Mi nem valakik ellen képzeljük el ezt a Mozgalmat, hanem valamiért!

Miért NORMA?

Mert társadalmi normák nélkül nincs emberi társadalom, azok egyidősek az emberi társadalommal. A norma általános előírásokat tartalmaz a közösség számára. Mind a követendő magatartás, mind a magatartásra kötelezett általánosan van megfogalmazva. Nem norma az olyan magatartás-befolyásolás, amely egy személyhez szól. Az adott közösségen belül mindenkihez kell szólnia, akitől elvárják, hogy adott szituációban meghatározott magatartást tanúsítson.

Fehérvári Nyilatkozat

(Felhívás NORMA Klubok alapítására)

Mi, akik 2019. október 18-án – a múltjára méltán büszke Székesfehérváron – összejöttünk az alábbi felhívással fordulunk a felelős magyar állampolgárokhoz határainkon innen és túl.

Ezúton kérünk fel minden felelősen gondolkodót, legyen az alkalmazott, munkás, értelmiségi, vagy vállalkozó, legyen az gazdag, vagy szegény, legyen az jobb-, vagy baloldali, hogy a “Normális Magyarországért Mozgalom” néven indított kezdeményezésünkhöz csatlakozzon!

Hozzuk létre a saját és gyermekeink, unokáink jövőjéért felelősséget érző és vállaló polgárok olyan közösségeit minden településen, amely közösségek helyben megvalósítják a civil kontrollt, és szervezett együttműködésük révén egy valódi nemzeti együttműködés rendszere épülhet ki!

Közösen lebonthatjuk az álságos, és a nevéhez semmiben nem azonosuló NER-t.

A jelenlegi, sem nem keresztény, sem nem demokrata illiberális állam helyett, a hatalmi ágak valódi szétválasztása, és a fékek és ellensúlyok rendszerére épülő jogállamot akarunk, egy normális Magyarországot!

Olyan európai, demokratikus, jóléti államot alkossunk közösen, ahonnan nem elmennek, hanem tanulmányaik után hazatérnek fiataljaink, mert ebben a normális államban jó élni, és meg lehet élni.

A normális Magyarország egy olyan európai jogállam, amely a belső és külső szolidaritásra építve megvédi nemzeti érdekeinket, miközben szakmai és humanitárius alapokon állva felelős választ ad a XXI. század legnagyobb kihívásaira.

Amennyiben Te is részese akarsz lenni egy normális Magyarországot megteremteni hivatott mozgalomnak, kérjük, csatlakozz!

Alakítsuk meg minden településen saját NORMA Klubjainkat!

received_1483366885162093.jpeg

Közösen egy normális Magyarországért!

Buth Sándor, Vass Éva, Havasi László, Kiss Tibor, Mészáros István, Pilusin István, Hazafi Attila, Koszorus Béla, Papp Károly, Hajnal Béla, Letkó Ottóné Márti és a csatlakozók.

 

Az előválasztással kapcsolatosan petíciót indítottunk,

kérjük, hogy írja alá mindenki,

aki egyetért azzal,

hogy csak előválasztás megszervezése esetén van remény a NER leváltására!

 

 

Kategória: Civil Társaság, Közösségépítés, NORMA Klub | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük